Politiet undersøger fortsat hjemmeværnsmands død i ambulanceulykke

Torsdag aften mistede en 70-årig hjemmeværnsmand livet, da han blev påkørt af en ambulance med udrykning. Politiet efterforsker fortsat årsagen til ulykken, men vidneforklaringer tyder på, at hjemmeværnsmanden kortvarigt mistede orienteringen og ikke var opmærksom på, at ambulancen på grund af trafikforholdene passerede ham i venstre vejbane. Trods hurtig hjælp fra ambulanceredderne døde hjemmeværnsmanden nogle timer senere på hospitalet.

Hjemmeværnsmanden stod sammen med en række kollager for at dirigere trafikken under et DHL-løb i Aarhus. Da ulykken indtraf torsdagen aften, stod han på et helleanlæg på Oddervej, hvor en ambulance med udrykning skulle passere.

På grund af trafikforholdene kørte ambulancen venstre om helleanlægget, og politiets teori er, den 70-årige hjemmeværnsmand kortvarigt har mistet orienteringen og ikke været opmærksom på, at ambulancen passerede ham på venstre og ikke højre side. Derfor trådte han ud foran ambulancen og pådrog sig dødelige kvæstelser, herunder adskillige benbrud og indre kvæstelser. Ambulanceredderne ydede hurtig behandling på stedet, men nogle timer senere døde hjemmeværnsmanden på hospitalet.

”Vi er dybt rystede over det, der er sket, og vores tanker går til familien og de pårørende. Ulykken skete mens hjemmeværnssoldaten frivilligt var i færd med at udføre en samfundsnyttig opgave, hvilket kun gør det endnu mere tragisk, idet de frivillige i Hjemmeværnet hver dag stiller op for at gøre en forskel for det danske samfund”, hedder det i en udtalelse fra Hjemmeværnsledelsen, der udgøres af Den Kommitterede for Hjemmeværnet, Jens Hald, og chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler.

Politiet undersøger fortsat de nærmere omstændigheder ved ulykken, der blev overværet af et meget stort antal vidner. Indtil videre er der dog ikke noget, som tyder på, at ambulancen kørte hurtigere end forholdene tillod.

Annonce