Borgmester fanget i brandvæsens redningslift ved storbrand

Natten til mandag opstod der en voldsom brand i Syddjurs Kommunes administrationsbygning i Kolind. Tidligt mandag morgen fik kommunens førstekvinde, borgmester Kirstine Bille, så en tur i brandvæsenets redningslift for at inspicere skaderne ved den endnu ikke slukkede brand. Det gik dog ikke helt som planlagt, for liften satte sig fast i 30 meters højde, så borgmesteren ikke kunne komme ned igen.

”Det var koldt. Men jeg fik tid til både at nyde solopgangen og besigtige skaderne på bygningen”, fortæller Kirstine Bille til Randers Amtsavis.

Borgmesteren havde selskab af brandmand Orla Carlsen i liften, og de benyttede ventetiden, mens der blev arbejdet på de tekniske problemer, til at fotografere skaderne. Og så blev der sørger for forplejning til borgmesteren:

”Brandmanden nede på sædet ved liften fik travlt. Vi skulle jo gerne ned igen, så han arbejdede på livet løs og efter en bette halv time kom vi ned igen, Mens brandmanden arbejdede, rullede vi en brandslange ned til jorden, og der blev bundet en tyk jakke, en kande kaffe og krus til slangen. Vi rullede op og drak kaffe til en flot solopgang, mens vi studerede, hvor omfattende branden havde været”, fortæller Orla Carlsen til Randers Amtsavis.

Annonce