Brandvæsen

Sender indkøb af 12 drejestiger i nyt udbud

Hovedstadens Beredskab og Nordjyllands Beredskab har valgt at sende en stor rammeaftale, der omfatter indkøb af op til 12 drejestiger, i et nyt udbud. Udover chassis og stigeopbygning omfatter rammeaftalen også tilkøb af reservedele til de drejestiger, der anskaffes på rammeaftalen. Værdien anslås til 70 mio. kr. – eller 20 mio. kr. mere end ved første udbud.

Google Maps
Brandvæsen

Aarhus Brandvæsen ønsker ekstra slukningstog

Antallet af indbyggere i Aarhus Kommune er støt stigende, og det sætter de to nuværende 1-minuts-slukningstog under pres. Derfor ønsker Aarhus Brandvæsen, at der inden for kort tid investeres i et tredje 1-minuts-slukningstog, som samtidig skal kompensere for, at det er blevet meget vanskeligt at rekruttere deltidsbrandfolk. Politikerne har da også accepteret, at der iværksættes en analyse – som også skal omfatte behovet for en redningslift til baggårde, en flytning af brandvæsenets uddannelsescenter samt etablering af en bagvagtsordning for indsatslederne.

Brandvæsen

Ny dimensionering reducerer beredskabet på Bornholm

Den risikobaserede dimensionering af beredskabet i Bornholms Regionskommune skal revideres, og kommunen benytter lejligheden til at reducere beredskabet på en række områder. På brandstationen i Aakirkeby skal der fremover kun være en HSE, to brandstationer mister deres frigørelsesværktøj, holdledervagten nedlægges, en drejestige udfases, og så er det slut med et akut dykkerberedskab på øen.

Brandvæsen

Uventet regning kan give stigerokade i Sønderborg

Et serviceeftersyn af drejestigen hos Gråsten Frivillige Brandvæsen har vist, at stigen skal gennem en hovedrenovering, hvis den skal kunne godkendes som drejestige. Men en hovedrenovering vil koste næsten 700.000 kr., og det kan ikke lade sig gøre inden for det nuværende budget. Hvis politikerne ikke vil tilføre ekstra penge til beredskabet, vil konsekvensen kunne blive, at stigeberedskabet i Gråsten må nedlægges eller at den nuværende redningslift i Sønderborg sælges og at stigen fra Gråsten – der renoveres med indtægterne fra salget – så flyttes til Sønderborg.

Brandvæsen

Vejen Kommune overvejer at anskaffe redningslift eller drejestige

I dag består højderedningsberedskabet i Vejen Kommune af en lifttender hos Falck i Vejen, men den kan ikke benyttes til brandslukning fra kurven. Desuden betyder kurvens kapacitet, at den ved personredning kun kan redde én person ad gangen – og kun fra en højde på 20 meter. Derfor vil kommunen nu arbejde videre med en plan om i stedet at anskaffe en drejestige eller redningslift til ca. 4,5 mio. kr. Desuden er der to nye tankvogne på vej.

Google Maps
Brandvæsen

Vil udskifte redningslift med drejestige inden dyrt eftersyn

Sønderborg Kommune var en af de første kommuner, der anskaffede en Bronto Skylift redningslift, men nu skifter kommunen formentlig tilbage til en drejestige. Sidste år var redningsliften til et større eftersyn, der medførte en uventet ekstraudgift på 324.000 kr., og udsigten til, at det næste store eftersyn vil blive væsentligt dyrere, gør, at Sønderborg ønsker at udfase redningsliften til fordel for en ny drejestige.

Brandvæsen

Store ekstraregninger til brandvæsener med redningslifte

Uventede ekstraregninger på helt op til 500.000 kr. er den seneste tid blevet en realitet for en række brandvæsener, som for 10-12 år siden købte en redningslift. Årsagen er, at redningsliftene skal til 10-års eftersyn, og her har det vist sig, at mange dele på redningsliftene skal udskiftes. Brandvæsenerne har imidlertid ikke været orienteret om, at 10-års-eftersynet ville blive så dyrt – eller om, at de skulle undvære deres redningslifte i mange uger.

Brandvæsen

Borgmester fanget i brandvæsens redningslift ved storbrand

Natten til mandag opstod der en voldsom brand i Syddjurs Kommunes administrationsbygning i Kolind. Tidligt mandag morgen fik kommunens førstekvinde, borgmester Kirstine Bille, så en tur i brandvæsenets redningslift for at inspicere skaderne ved den endnu ikke slukkede brand. Det gik dog ikke helt som planlagt, for liften satte sig fast i 30 meters højde, så borgmesteren ikke kunne komme ned igen.

Brandvæsen

Brandfolk vil ikke bruge redningslift

Gennem længere tid har Nordsjællands Brandvæsens redningslift stået ubenyttet hen i garagen i Helsingør. Brandfolkene vil ikke bruge redningsliften, efter at de har oplevet, at kurven kan finde på at køre sit eget løb – i 32 meters højde. En tekniker fra Finland var i sidste uge på inspektionsbesøg på brandstationen, hvor han undersøgte den finsk-konstruerede VEMA-redningslift, men indtil liften skønnes helt sikker, bliver den holdende i garagen.