Brandmand kvæstet under kursus for skoleelever

Arkivfoto

En brandmand fra Brand & Redning Djursland blev tirsdag kvæstet, da han under et brandkursus for skoleelever blev ramt i hovedet af låget fra en brændende metaltønde. Brandmanden blev hentet af Region Midtjyllands lægehelikopter og bragt til Århus Kommunehospital, hvor det kunne konstateres, at han havde fået en meget kraftig hjernerystelse. Politiet mener, at han var blevet dræbt, hvis han ikke havde haft sikkerhedshjelm på.

Ulykken skete på Brand & Redning Djurslands øvelsesområde, Moselund, hvor brandmanden ved middagstid var ved at afvikle et brandkursus for skoleelever, oplyser Randers Amtsavis.

Som led i kurset anvendte brandmanden en metaltønde med benzin. Benzinen blev antændt, hvorefter det var meningen, at tøndens låg på et tidspunkt med et brag skulle ryge af – men således, at det fløj op i loftet på det metalbur, som tønden var anbragt i. Imidlertid fik den voldsomme varme tilsyneladende låget til at krølle sammen, hvorefter det fløj ud gennem metalburets tremmer og ramte brandmanden i hovedet.

Efter at brandmanden med lægehelikopter var blevet fløjet til Århus Kommunehospital, kunne lægerne imidlertid konstatere, at han ikke som frygtet havde fået kraniebrud. Derimod har han fået en kraftig hjernerystelse og har desuden måttet syes med flere sting.

“Havde han ikke haft sikkerhedshjelm på, er der ingen tvivl om, at han havde været død nu”, siger Helle Fly Edelbo fra lokalpolitiet i Grenaa til Randers Amtsavis.

Skoleeleverne var stærkt chokerede efter ulykken og fik krisehjælp.

Annonce