Brandfolk: Vi har ikke behov for politibeskyttelse

Google Maps
Brandstationen i Odense

Odense Brandvæsen har det generelt godt med de unge i Vollsmose, og brandfolkene føler ikke behov for politibeskyttelse, når de rykker ud til bydelen. Sådan lyder det fra brandvæsenet efter weekendens hærværk mod en indsatsledervogn. Samtidig afviser brandvæsenet politiets teori om, at også en autosprøjte blev udsat for sabotage; den havde blot gearproblemer.

En indsatsledervogn fra Odense Brandvæsen fik søndag aften skåret et dæk op, mens brandfolkene var på en slukningsopgave i Vollsmose. Men det får ikke brandfolkene til at blive utrygge eller ønske politibeskyttelse.

”Vi har det generelt godt med de unge. Det er lang tid siden, der har været større vanskeligheder. Vi spiller fodbold med de unge i mosen og føler, at vi bliver godt behandlet, når vi skal ind at slukke brande i området. Vi kan godt mærke, at de unge keder sig. Men det har ikke fået os til at bede om politibeskyttelse”, siger Morten Holm, der er operativ chef for Odense Brandvæsen, til Fyens Stiftstidende.

Morten Holm vurderer, at angrebet på indsatsledervognen var simpelt hærværk. Samtidig afviser han, at en autosprøjte fra brandvæsenet blev udsat for sabotage under samme indsats. Den teori præsenterede Fyns Politis vagtchef ellers mandag.

”Det kunne være sket hvor som helst. Brandbilen havde gearproblemer. Længere er den ikke. Der var under ingen omstændigheder tale om et hærværksangreb”, siger Morten Holm til Fyens Stiftstidende.

Annonce