Vurdering om brandfolks arbejdsskadeerstatning ved kræft fremskyndes

Over 100 kræftsyge danske brandfolk har søgt arbejdsskadeerstatning, men kun én har fået kræftsygdommen anerkendt som arbejdsrelateret. Men beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) lægger nu pres på Arbejdsskadestyrelsen og giver styrelsen frem til årets udgang til at afgøre, om den har det tilstrækkelige videnskabelige grundlag til at vurdere sager om brandfolks kræft.

Det er første gang, at ministeren sætter en skarp tidsfrist for arbejdet, der skal give grundlag for en beslutning om, hvorvidt der skal føjes flere kræftformer til listen af arbejdsskadeberettigede lidelser for brandfolk. Dermed kan et stort antal kræftsyge brandfolk se frem til snart at få svar på, om de kan få erstatning.

”Arbejdet skal afsluttes i det indeværende år”, siger Mette Frederiksen til Avisen.dk. Hun understreger samtidig, at det i sidste ende er en faglig og ikke politisk beslutning, hvilke kræftformer, der skal på listen. “Men for at jeg kan have ro i sindet på vegne af de kræftramte brandfolk, bliver jeg nødt til at være sikker på, at vi har den seneste, opdaterede viden”, siger Mette Frederiksen.

Annonce