Brandmand ekskluderes efter dom for 32.000 ulovlige kanonslag

Tidligere på måneden blev en 42-årig brandmand fra Tyrstrup Frivillige Brandværn idømt 30 dages betinget fængsel for at have opbevaret 32.000 kanonslag i sin garage i Christiansfeld. Manden bevarede sin tilknytning til brandværnet i det år, der gik fra politiets fund af kanonslagene og til dommen, men nu har brandværnet valgt at ekskludere ham.

Det var ved en ransagning i november sidste år, at politiet fandt de 32.000 kanonslag i den 42-årige mands garage. Den 17. november i år blev han så idømt 30 dages betinget fængsel i sagen. Retten anså det for at være en skærpende omstændighed, at kanonslagene blev opbevaret i en by og i nærheden af andre mennesker, samt at manden var uddannet brandmand. Dommeren bemærkede, at han derfor kendte til sikkerhedsrisiciene, og at han burde vide bedre. Det skriver Jydske Vestkysten.

Nu har Tyrstrup Frivillige Brandværn så besluttet at ekskludere den 42-årige.

”Han har en plettet straffeattest, og derfor har vi været nødt til at sige, at han ikke kan være en del af os mere. Beslutningen er truffet i samarbejde med bestyrelsen og Trekantbrand på grund af den her sag”, siger Jens Erik Lind, stationsleder i Tyrstrup Frivillige Brandværn, til Jydske Vestkysten.

Annonce