20-årig tiltalt for at filme døde passagerer efter Storebæltsulykken

En 20-årig mand skal i næste måned i retten, efter at Fyns Politi har besluttet at tiltale ham for at have taget billeder af døde passagerer efter togulykken på Storebæltsbroen. Den 20-årige var selv passager i toget, men ifølge politiet optog han efter ulykken billeder og video, der blandt andet viste ”legemsdele eller andet biologisk materiale fra fem afdøde personer”.

Den 20-årige mand, der bor i Høje Taastrup, er tiltalt for overtrædelse af § 264 d i straffeloven. Den handler om at have videregivet billeder af private forhold – i dette tilfælde afdøde personer om bord på det forulykkede tog.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Af anklageskriftet fremgår det, at den unge mand, som selv var med i toget, umiddelbart efter ulykken optog billeder og video, der blandt andet viste legemsdele eller andet biologisk materiale fra fem afdøde personer. Billederne og videoen videresendte han til flere forskellige medier, og i anklageskriftet nævnes DR P4, TV2 Øst og Politiken, samt til to navngivne personer, angiveligt bekendte til den 20-årige mand.

De pågældende medier, som modtog billederne og videoen af de afdøde passagerer, har siden selv fjernet dem og er ikke tiltalt i sagen.

Umiddelbart efter ulykken gav den 20-årige mand et interview til Politiken, hvor han forklarede, hvordan han havde været med til at hjælpe og redde tilskadekomne, som sad i vognen foran ham, da ulykken skete.

Annonce