Brandmandsklub: Dårlig investeringsplanlægning i Søllerød

Google Maps
Brandstationen i Nærum

Dårlig investeringsplanlægning i den tidligere Søllerød Kommune og mangel på en løbende udskiftning af brandkøretøjerne i Nærum kommer til at gå ud over “lillebror” i den tidligere Birkerød Kommune. Det skriver Nils W. Lorentsen fra brandmandsklubben i Birkerød i en kommentar til Rudersdal Kommunes plan for risikobaseret dimensionering. Ifølge planen er hele den centrale del af vognparken på brandstationen i Nærum nedslidt og skal udskiftes indenfor to år – til en vis grad på bekostning af brandstationen i Birkerød.

På det tidligere Søllerød-Hørsholm Brandvæsens station i Nærum skal to autosprøjter, en tankvogn og en stigevogn snarest udskiftes, og selv hvis man får solgt de nuværende, nedslidte køretøjer og i øvrigt anskaffer en tanksprøjte i stedet for autosprøjte og tankvogn, så vil det kræve en investering på 3,4 mio. kr.

“Det tør man tilsyneladende ikke stå frem og bede om. Nogle kunne måske også få den tanke, at der ikke alle steder i den tidligere Søllerød Kommune har været lige så meget styr på økonomi og planlægning, som man ellers går og påstår! I stedet lader man det nu endnu engang gå ud over borgerne i Birkerød – men her er man jo også ved at være vant til at ”storebror” tænker meget mere på sig selv end på ”hele familien””, skriver Nils W. Lorentsen på vegne af brandmandsklubben.

“Forslaget er således at kommunalbestyrelsen til sommer endelig skal vedtage, at drejestigen tages fra brandstationen i Birkerød og placeres i Nærum. Herefter må borgerne i Birkerøds høje bygninger (tre etager eller derover) blot håbe på, at en eventuelle brand ikke udvikler sig ret meget i de ekstra 5-10 minutter, det tager, før hjælpen når frem fra Nærum fremfor fra den lokale brandstation i Birkerød. Det samme gælder i øvrigt eleverne på Bistrupskolen, som nok skal til at være ekstra meget forsigtige i fysiktimerne, da den eneste mulige måde at foretage udvendig personredning i faglokalerne under taget er at bruge drejestigen. Mon man har taget børn, forældre og lærernes synspunkter til dette med i betragtning, eller har man valgt at se bort fra det?”, skriver Nils W. Lorentsen.

“Og hvad er det så man sparer ved denne beslutning? En drejestige skal afskrives over cirka 15 år. Dertil kommer den daglige drift, hvilket samlet set løber op i i størrelsesordenen en krone pr. indbygger i slukningsområdet… om året! Hvem andre end Rudersdals Kommunalbestyrelse vil sige nej tak til så billigt et forsikringstilbud. Men kunne man vente andet, når det bare er Birkerød man lader i stikken?”, slutter Nils W. Lorentsen.

Annonce