Brandstationsleder: Vi føler os som et B-hold

Google Maps
Falck-stationen i Stege

Ved årsskiftet trådte en ny kontakt mellem Midt- og Sydsjællands Brand & Redning og Falck i kraft. Som led i kontrakten har det fælleskommunale brandvæsen hjemtaget køretøjerne, og blandt de fem nye køretøjer, som brandvæsenet er ved at købe, er der to til Falck-stationerne i Stege og Præstø. Men her mener brandfolkene, at de får skrabede udgaver, mens de kommunale stationer får køretøjer med topudstyr.

Tidligere var det Falck, som selv stillede med køretøjerne på brandstationerne i Stege og Præstø, men som led i en ny syv-årig kontrakt har Midt- og Sydsjællands Brand & Redning selv overtaget denne del af opgaven.

I første omgang har Midt- og Sydsjællands Brand & Redning overtaget Falcks vognpark, men der skal indkøbes en helt ny autosprøjte til Præstø og en tankvogn til Stege. Ved nytårsparaden hos Falck i Stege gav den lokale brandstationsleder, Kurt Steen Andersen, imidlertid udtryk for stor utilfredshed med Midt- og Sydsjællands Brand & Redning, som efter hans mening behandler brandfolkene på de to Falck-stationer som et B-hold.

Var positive ved udsigten til opgraderede køretøjer

”Der har hele tiden været en forventning om, at uanset om du som brandmand var ansat under den Falck-drevne station i Stege eller Præstø ville du have de samme arbejdsvilkår, som hvis du var brandmand i Vordingborg under Midt- og Sydsjællands Brand & Redning”, sagde Kurt Steen Andersen ifølge Sydsjællands Tidende ved nytårsparaden.

Han fortalte derefter om forløbet i forbindelse med indkøb af fem nye køretøjer til Midt- og Sydsjællands Brand & Redning, hvor der ifølge Kurt Steen Andersen var en positiv stemning blandt brandfolkene ved udsigten til en opgradering af køretøjer og udstyr. Men det skulle vise sig, at de to køretøjer, der skulle til Stege og Præstø, var meget skrabede udgaver på udstyrssiden. De tre køretøjer til de kommunalt drevne brandstationer var derimod med topudstyr, der gør brugen af køretøjerne og udstyret sikrere og bedre rent arbejdsmiljømæssigt.

”Det er utroligt skuffende, at der bliver gjort denne forskel for brandmændenes arbejdsmiljø. Det får os til at føle os som et B-hold, og det fordrer jo ikke samarbejdet med Midt- og Sydsjællands Brand & Redning, som ellers har været godt. Vi risikerer liv og lemmer i det her arbejde”, sagde brandstationslederen, der oplever det som en bevidst strategi fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning om, at det skal være ringere at være ansat på en Falck-drevet brandstation.

Borgerne skal kende til ringere vilkår

”Jeg synes borgerne på Møn og i Præstø skal vide, at deres brandmænd arbejder under andre vilkår og med skrabet udstyr, som f.eks. et ringere horn, mindre teknisk kørekamera, fastmonteret tagboks, hvilket betyder at mændene skal udføre arbejde på taget af bilen, og så videre”, sagde Kurt Steen Andersen.

Ifølge Sydsjællands Tidende var både borgmesteren og ledelsesrepræsentanter fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning og Falck til stede ved nytårsparaden, og de manede alle til besindighed og var fortrøstningsfulde i forhold til fremtiden og samarbejdet.

Annonce