Brandvæsen fra Gørlev overtager slukning i Høng

Google Maps
Brandstationen i Ruds Vedby.

I årtier har Falck i Ruds Vedby slukket brande i Høng by, men det er snart slut. Fremover skal brandstationen i Gørlev, der hører under Kalundborg Brand og Redning, i stedet varetage denne opgave. “Det handler jo om responstider, og da stationen i Gørlev tillige omfatter et slukningskøretøj mere end Falck i Ruds Vedby, indstiller vi, at det fremover bliver Gørlev – og altså os selv i Kalundborg Kommune – der foreslår slukningsopgaver i Høng by, siger beredskabschef Gert Jürgensen fra Kalundborg Brand og Redning.

Allerede i marts i år besluttede beredskabskommissionen i Kalundborg at rette henvendelse til beredskabskommissionen i Sorø med henblik på, at samordne en fælles brandslukningsoverenskomst med Sorø og Kalundborg Kommuner som bestiller og Falck som entreprenør  med gamle Dianalund Kommune og størstedelen af gamle Høng Kommune som arbejdsområde, skriver Sjællandske Tidende

“Falck i Ruds Vedby vil, igen med henvisning til responstid, fortsat påtage sig sluknings- og redningsarbejde i den østlige del af gamle Høng Kommune. Det sker med en brandslukningsoverenskomst for de følgende fem år”, fortæller Gert Jürgensen, hvis indstilling skal behandles af beredskabskommissionen.

Annonce