Dansk helikopter redder tre personer fra grønlandsk naturbrand

Foto: Forsvaret

En Seahawk-helikopter fra det danske støtteskib Absalon har samlet tre personer op, der var fanget i røgen fra fjeldbranden ved Sisimiut i Grønland. Der var tale om to turister og deres guide, der var vandret ud fra Kangerlussuaq uden at vide, at fjeldbranden var blusset op. De slap uden skader.

Redningsaktionen startede, efter at politiet i Grønland fik en nødmelding fra tre personer, der var fanget i røgen fra fjeldbranden ved Sisimiut og ikke kunne orientere sig. I første omgang bad politiet S-61 helikopteren fra Air Greenland om assistance, da den i forvejen var på vej fra Sisimiut til Kangerlussuaq. Men den grønlandske redningshelikopter fandt ikke de nødstedte.

Støtteskibet Absalon var imidlertid i nærheden af Sisimiut i forbindelse med støtte til at bekæmpe fjeldbranden. Om bord har Absalon en Seahawk-helikopter med gode sensorer til eftersøgning. Den blev derfor sat ind i eftersøgningen, og der gik da heller ikke lang tid fra indsættelse af helikopteren, til de to turister og deres guide blev fundet. De tre var vandret ud fra Kangerlussuaq uden at vide, at fjeldbranden var blusset op.

På anmodning fra politiet blev de tre vandrere fløjet til Sisimiut for lægechek. Ifølge Arktisk Kommandos vagthavende officer var de nødstedte ved godt helbred.

Den opblussende brand fik søndag Grønlands Beredskabskommission til at anmode om assistance fra Danmark til bekæmpelse af branden. 38 redningsfolk fra Beredskabsstyrelsen nåede tirsdag frem til Sisimiut, og det samme er et Hercules-fly fra Forsvaret, som fragtede specialudstyr til brandbekæmpelsen.

Annonce