Danske Beredskaber aflyser årsmøde

Organisationen Danske Beredskabers årsmøde plejer at være et tilløbsstykke med op imod 1.000 besøgende og 70 messestande. Men i år bliver der ikke noget årsmøde – for det ville forudsætte den ændring af forsamlingsreglerne, som nu ser ud til at blive udsat. Samtidig understreger Danske Beredskaber, at man ikke vil risikere de deltagendes sikkerhed og beredskabets fortsatte drift.

Danske Beredskabers årsmøde 2020 skulle have været afholdt den 2.-3. september 2020 i Odense Congress Center.

”De seneste dage har Danske Beredskaber nøje fulgt de nye signaler fra de relevante myndigheder i relation til status for genåbning af Danmark. Regeringen har meldt ud, at der alligevel ikke ændres på forsamlingsreglerne som ellers forventet, sundhedsmyndighederne er kommet med oplysninger om stigende smittetryk, der er indført lokale restriktioner i flere kommuner, og der er en udtrykt større bekymring omkring situationens alvor i Danmark, bl.a. tilkendegivet af sundhedsministeren. Senest har forhandlinger mellem Folketingets partier i dag vist, at genåbningen af Danmark ikke følger den tidligere forventede retning og hastighed fremad, og at der i stedet er behov for tilbageholdenhed. Danske Beredskaber har derfor truffet den svære beslutning, at Årsmødet 2020 aflyses”, lyder det i en meddelelse fra Danske Beredskaber.

”I den nuværende nyligt ændrede situation, er det ikke beredskabet, der skal tage unødige chancer med en stor forsamling, i en tid med behov for øget opmærksomhed overfor smittetryk og behov for parathed til krisehåndtering. Vi er klar over, at denne beslutning skaber udfordringer og problemer, men målt op imod de potentielle udfordringer og problemer en gennemførelse også vil skabe, har vi vurderet, at en aflysning er den rette beslutning”, oplyser organisationen.

Danske Beredskaber forventer at afholde næste årsmøde den 25.-26. august 2021.

Annonce