De glemte ikke tankvognen – men ingen havde kørekort til den

Nej, de glemte ikke tankvognen. De lod den stå, fordi der ikke var nogen med stort kørekort til at køre den. Indsatsleder Erik Lykke Nielsen har en god forklaring på, at Rødding Frivillige Brandværn ikke fik vandet med til en brand i søndags på Lyngbjergvej i Sdr. Lintrup i Vejen Kommune. Men det er ikke en forklaring, han accepterer, så der vil blive talt med store bogstaver næste gang, han skal mødes med de frivillige.

“Det, de glemte, er, at telefonen er opfundet. De skulle selvfølgelig have ringet til for eksempel mig, så jeg kunne have fået fat i en chauffør, men det glemte de, da adrenalinen pumpede. De troede, der ville komme flere frivillige til stationen, og at én af dem kunne køre tankvognen, men der kom bare ikke flere”, siger Erik Lykke Nielsen til Jydske Vestkysten.

Brandfolkene gik i gang med at slukke branden med de 800 liter vand, der var i autosprøjten. Da Erik Lykke Nielsen tre minutter senere nåede frem, opdagede han med det samme, at tankvognen manglede, og da han ikke kunne få fat i nogen på brandstationen i Rødding, tilkaldte han en tankvogn fra brandvæsenet i Brørup.

Samtidig var politiet nået frem, og betjentene tilbød at køre brandmanden med det store kørekort tilbage til Rødding efter tankvognen. Det skete med fuld udrykning. Erik Lykke Nielsen vurderer, at der manglede vand på brandstedet i tre-fire minutter, men at det ikke havde den store forskel på slukningen af branden, der muligvis skyldes et stearinlys i en udestue. Ilden kravlede op ad husets gavl og ødelagde et soveværelse på 1. sal.

“Nu skete der ikke noget ved, at tankvognen ikke var med denne gang, men det kunne der have gjort. Det må bare ikke ske igen”, fastslår Erik Lykke Nielsen.

Annonce