Brandvæsen

Falck overtager vagtcentralbetjening af tre frivillige brandværn

I dag bliver de tre frivillige brandværn i Vejen Kommune kaldt ud via en ubemandet vagtcentral, som kommunen driver i fællesskab med Haderslev Kommune. Vagtcentralens analoge udkaldeanlæg er imidlertid af ældre dato, og tidligere på året gik det firma, som hidtil har serviceret anlægget, konkurs. I stedet for at udskifte udkaldeanlægget har Vejen Kommune imidlertid besluttet, at Falcks regionale vagtcentral i Kolding – der i forvejen står for vagtcentralbetjeningen af de to Falck-brandstationer i kommunen – også skal servicere de tre frivillige brandværn.

Brandvæsen

De glemte ikke tankvognen – men ingen havde kørekort til den

Nej, de glemte ikke tankvognen. De lod den stå, fordi der ikke var nogen med stort kørekort til at køre den. Indsatsleder Erik Lykke Nielsen har en god forklaring på, at Rødding Frivillige Brandværn ikke fik vandet med til en brand i søndags på Lyngbjergvej i Sdr. Lintrup i Vejen Kommune. Men det er ikke en forklaring, han accepterer, så der vil blive talt med store bogstaver næste gang, han skal mødes med de frivillige.

Brandvæsen

Brandfolk glemte tankvognen

Vand burde vel egentlig være det første, man huskede som brandmand når man rykkede ud. Ikke desto mindre havde brandfolkene fra det frivillige brandværn i Rødding glemt at få tankvognen med til en brand i dag i Lintrup. Brandfolkene gik i gang med at slukke branden med det vand, som autosprøjten medbragte, og alle ventede, at tankvognen var på vej. Men det var den ikke. Den stod tilbage i Rødding.