Efter drukneulykke: Ønsker dykkerberedskab i Slagelse

Skal der oprettes et dykkerberedskab i Slagelse Kommune? Det skal byrådet drøfte i næste måned på baggrund af en tragisk drukneulykke, hvor en dykker i en time lå livløs på bunden af Halsskov Havn, inden redningsdykkere fra Odense nåede frem. I ventetiden kunne de frustrerede redningsfolk ikke foretage sig noget for at hjælpe manden, som lå på syv meters dybde.

Det var en 47-årig mand fra Præstø, der mandag omkom under dykning sammen med en makker. Ulykken skete i Halsskov Havn, og blandt øjenvidnerne til den tragiske ulykke var byrådsmedlem Anders Nielsen (S) fra Slagelse Kommune.

”Det var dybt frustrerende at se de mange fremmødte redningsfolk intet kunne gøre, selv om de vidste, at der lå en mand syv meter nede på bunden af havnen. Jeg benytter mig derfor af min initiativret som byrådsmedlem og har bedt om, at byrådet på sit møde i april skal drøfte oprettelsen af et dykkeberedskab i Slagelse Kommune”, siger Anders Nielsen til Sjællandske.

Anders Nielsen mener, at man vil kunne etablere et dykkerberedskab uden større omkostninger, fordi der allerede bemandes en særlig pionervogn som led i Storebæltsberedskabet. Og da der samtidig ikke findes andre dykkerberedskaber på Vestsjælland, vil beredskabet også kunne tilbydes til nabokommunerne.

”Jeg synes, at Præstø-ulykken har vist, at man nu om dage er i stand til at redde livet hos folk, der har ligget i vandet længe”, siger Anders Nielsen til Sjællandske.

Den omkomne dykker i Halsskov Havn blev reddet op af dykkere fra Odense og efterfølgende forgæves forsøgt genoplivet på Odense Universitetshospital, selv om han havde ligget på bunden i en time.

Foto: Frederik Racher

artikel---110-01

artikel---110-02

Annonce