Efter naboklager: Brandværn må stoppe brug af sirene

I flere årtier er sirenen på brandstationen i Kliplev blevet aktiveret, når der var brandudrykning – de seneste år som et supplement til brandfolkenes digitale alarmmodtagere. Men nu er det slut med den gamle tradition: Efter naboklager har Brand og Redning Sønderjylland beordret Kliplev Frivillige Brandværn til at frakoble sirenen.

Sirenen har hylet i 20 sekunder, når alarmen gik, og af hensyn til naboerne er den ikke blevet anvendt i tidsrummet kl. 22 til 06. Men nu er det altså helt slut med at anvende sirenen.

”Sirenen er slet ikke tidssvarende, for den havde for flere år siden til opgave at gøre de lokale brandmænd opmærksom på, at der var udbrudt brand, og at arbejdet ventede. Men i dag har brandmændene digitale pagere, som sørger for dette, så vi havde ingen kvaler ved at bede det frivillige brandværn om at frakoble den, da vi først fik klager over støjen”, forklarer beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen fra Brand og Redning Sønderjylland til Jydske Vestkysten.

Hos Kliplev Frivillige Brandværn frygter man, at frakoblingen af sirenen kan medføre, at nogle brandfolk ikke bliver alarmeret. Men der er også et andet problem:

”Jeg ved, at flere af lokalområdets forældre har været glade for sirenen, for når den begynder at hyle, ved de, at de skal være opmærksomme på deres børn, som ofte cykler og leger ude på vejene”, siger garagemester Claus Nielsen fra brandværnet.

Annonce