Falck-chef bliver beredskabschef i Midt- og Vestjylland

Det nye Brand & Redning MidtVest har fundet sin beredskabschef. Valget er faldet på den 39-årige Kim Wemmelund fra Hinnerup, som kommer fra en stilling som stationsleder for Falcks ambulancestationer i Vejle, Fredericia, Give, Billund og Grindsted. Han kommer til at stå i spidsen for et beredskab med 15 brandstationer.

Fra 1. januar 2016 er det nye Brand & Redning MidtVest en realitet. Her bliver de kommunale beredskaber i Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande og Herning kommuner slået sammen til en ny enhed. Men forberedelserne til fusionen er allerede i fuld gang, og nu er den nye beredskabschef, som skal stå i spidsen for sammenslutningen, også fundet.

Det bliver 39-årige Kim Wemmelund fra Hinnerup.

”Jeg glæder mig til at starte, for det er en rigtig spændende stilling med masser af muligheder. Jeg føler, at jeg har nogle gode idéer at byde ind med, men jeg er også ydmyg, for det er en stor og krævende opgave, jeg går ind til”, siger den kommende beredskabschef.

Har erfaring med organisationsændringer

Kim Wemmelund startede sin karriere som værnepligtig hos Beredskabsstyrelsen Nordjylland, hvor han senere blev ansat som befalingsmand. Derefter kom han til Falck, hvor han i 2011 blev udnævnt som stationsleder i Vejle og Fredericia.

Siden årsskiftet har Kim Wemmelund været ansat som stationsleder for 115 ansatte fordelt på stationerne i Vejle, Fredericia, Give, Billund og Grindsted. Han tiltræder stillingen i Brand & Redning MidtVest pr. 1. juli 2015, hvor han skal forestå sammenlægningen af de tre kommunale beredskaber.

”Med ansættelsen af Kim Wemmelund får vi en beredskabschef, som både har ledererfaring og erfaring med organisationsændringer. Vi er derfor overbeviste om, at vi med Kim er godt rustede til det kommende arbejde med etableringen af Brand & Redning MidtVest”, fortæller borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Iver Enevoldsen, der også er formand for ansættelsesudvalget.

Alle medarbejdere i de nuværende beredskaber i Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande og Herning kommuner virksomhedsoverdrages til Brand & Redning MidtVest. Det betyder, at Kim Wemmelund i sin nye stilling bliver leder for i alt 15 fuldtidsmedarbejdere og 337 deltidsansatte og frivillige, som er fordelt på fire kommunale brandstationer og 11 Falck stationer.

Annonce