Falck lukker vagtcentral i Odense

Falcks vagtcentral i Odense bliver nedlagt 1. juni 2005, og aktiviteterne flyttes til vagtcentralen i Kolding, der i forvejen dækker Sønderjyllands, Ribe og Vejle amter. Dermed fraviger Falck det hidtidige princip om, at Falcks vagtcentraler skal have samme dækningsområde som politiets alarmcentraler. Også Falcks driftsplanlægningscenter i Odense flyttes til Kolding.

Vagtcentralen samles i Kolding, fordi faciliteterne her er moderne, der er den nødvendige plads og den er centralt beliggende i regionen. Vagtcentralen i Kolding skifter i den forbindelse navn fra Vagtcentral Sydjylland til Vagtcentral Syd. Normeringen på vagtcentralen vil fra 1. juni næste år være 85 mod sammenlagt ca. 100 på de to nuværende vagtcentraler. Reduktionen vil så vidt muligt blive gennemført ved naturlig afgang, og derfor vil der i perioden frem til 1. juni som udgangspunkt ikke blive genbesat ledige stillinger. Og senest inden udgangen af november vil der blive varslet forflyttelser og eventuelle afskedigelser.

Samtidig lægger Falck op til, at endnu en vagtcentral er i farezonen. Falck oplyser nemlig, at redningskorpset vil tilpasse sig den kommende offentlige regionsstruktur på alle områder. I den kommende region Syd har Falck i dag to vagtcentraler, og her nedlægges centralen i Odense altså, men også i den kommende region Midtjylland er der to centraler – i Skive og Århus. En af disse centraler kan således også være på vej mod en nedlæggelse.

Annonce