Falck Museet på Egeskov indvies i ny version

På mandag slår Falck Museet på Egeskov dørene op for en helt ny udstilling, som viser, hvordan både branchen og sundhedsområdet har udviklet sig igennem hundrede år. Den nye udstilling giver således et billede af Falcks og samfundets udvikling fra 1906, hvor den første redningsstation blev etableret i København, til i dag.

Det nye Falck Museum indvies af greven på Egeskov, Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, og Falcks direktør, Jakob Riis, mandag kl. 10.

“Falck Museet er et levende bevis på, at ønsket om at hjælpe andre ligger dybt forankret i Falcks DNA. Jeg er meget stolt af det arbejde, som vores frivillige har lagt i at få opdateret museet, så man kan se, hvilken udvikling Falck har været en del af. Tilbage fra den spæde start for 100 år siden, da den første redningsstationen blev etableret i København og da patienter blev transporteret i hestevogn til i dag, hvor Falck udvikler nye sundhedsløsninger og er blandt verdens mest avancerede ambulancetjenester”, siger Falcks CEO Jakob Riis.

Det nye Falck Museum giver et indblik i, hvordan det er at arbejde i Falck. Museets gæster kan bl.a. øve sig i at udøve førstehjælp på en dukke, og mærke på de nyeste branduniformer. Det nye museum præsenterer også nyere tiltag, som Falcks sundhedsydelser, og hvordan Falck arbejder med udvikling af ambulancer, udstyr, uddannelse og droner.

Falck Museet præsenterer fortsat en stor samling af ambulancer, brandkøretøjer og andre køretøjer og udstyr.

Falck Museet er drevet af frivillige, hvoraf mange er pensionerede Falck-medarbejdere. Museet har eksisteret på Egeskov siden 1999 og besøges årligt af mere end 200.000 gæster fra ind- og udland. Museet er åbent dagligt til den 30. oktober 2022.

Annonce