FOA: Tillidsfolk blev ekskluderet for illoyal optræden

Google Maps
Brandstationen i Glostrup. Arkivfoto

Som BeredskabsInfo tidligere har omtalt, har FOA-afdelingen FOA 1, der blandt andet har brand- og ambulancefolk fra hovedstadsområdet som medlemmer, ekskluderet to tillidsfolk fra Vestegnens Brandvæsen. FOA uddyber nu baggrunden for eksklusionen, der ifølge fagforeningens lokale ledelse skete, fordi “begge arbejder imod FOA 1’s holdninger og beslutninger”, og at “de forfølger kollegaer på arbejdspladsen, fordi disse er medlemmer af FOA 1”.

FOA-ledelsen henviser til et referat fra et møde 7. september i den lokale klub på arbejdspladsen. Ifølge referatet blev klubben på mødet gjort opmærksom på, at de to – navngivne – medlemmer ikke længere var medlemmer af Brandfolkenes Organisation. Brandfolkenes Organisation besluttede tidligere på året at melde sig kollektivt ud af FOA 1, men en del af medlemmerne valgte dog at blive i FOA 1 og at melde sig ud af Brandfolkenes Organisation. I referatet fra klubmødet hedder det, at de to “har valgt ikke at være en del af sammenholdet med os andre”, og at ”denne asociale adfærd er dybt beklageligt”.

”De to FOA-medlemmer henvendte sig derefter til os, fordi de følte sig forulempet. Vi prøvede at få de to tillidsrepræsentanter til at trække udtalelserne tilbage og give de to en undskyldning. Men det ville de ikke”, siger faglig sekretær i FOA 1, Jesper Hesselholdt, til foa.dk. Jesper Hesselholdt afviser, at eksklusionerne har noget at gøre med Brandfolkenes Organisation. ”De blev alene ekskluderet på grund af deres illoyale optræden i forhold til FOA 1 og de to FOA-medlemmer på arbejdspladsen,” siger han.

Af de skulle være tale om, at medlemmer af FOA chikaneres afvises dog af Thomas Bindesbøll Jakobsen, som er FOA-medlem og ansat i Vestegnens Brandvæsen. “Jeg er en af de få, som stadig er FOA-medlem i Vestegnens Brandvæsen. På det hold, som jeg er en del af, er også en af de to ekskluderet tilidsrepræsentanter. Vi har haft mange gode diskussioner siden hele sagen begyndte, og vi er bestemt ikke enige. Men vi har et godt kollegialt samarbejde og fungerer godt sammen. Jeg føler ikke jeg bliver chikaneret af Brandfolkenes Organisations medlemmer på nogen måde. Det er korrekt, at jeg har været i dialog med FOA om det pågældende referat, og at det efter min mening var at gå over stregen. Men jeg føler mig bestemt ikke chikaneret. Jeg er glad for min arbejdsplads og mine kollegaer, også selv om jeg mener, de har valgt det forkerte faglige ståsted”, fortæller Thomas Bindesbøll Jakobsen.

Annonce