Ambulance Syds fællestillidsmand stopper i protest mod FOA

Efter Region Syddanmarks hjemtagning af ambulancekørslen fra BIOS, så vil overenskomsten for de ca. 500 ambulancereddere også overgå fra 3F til FOA. I øjeblikket forhandler Ambulance Syd og FOA om tilpasning af overenskomsten, men frustration over dette forløb har nu fået Ambulance Syds fællestillidsmand til at trække sig. Han retter samtidig en hård kritik mod FOA.

Ambulance Syds fællestillidsmand, Christian Stigaard, meddelte i denne uge, at han med øjeblikkelig virkning er stoppet. Ifølge fællestillidsrepræsentanten skyldes det frustration over de seneste to måneders forhandlinger mellem Ambulance Syd og FOA.

”FOA har kun ét formål med regionens hjemtagelse af ambulancetjenesten, og det er at vise, at de kan levere en billig overenskomst, så andre regioner i fremtiden også vil overveje at hjemtage ambulancekørslen. Forhandlingerne har vist, at FOA er en regulær gavebod til Region Syddanmark, uden at vi har fået noget som helst den anden vej”, siger Christian Stigaard til TV 2 Fyn.

Samtidig mener den nu forhenværende fællestillidsmand, at FOA har undladt at inddrage redderne i forhandlingsforløbet.

”Det her forløb har vist, at FOA fuldstændig kører de her forhandlinger med Region Syddanmark uden overhovedet at lytte til os reddere. Og når jeg alligevel er blevet placeret på sidelinjen uden indflydelse, så gider jeg ikke mere. Man skal bruge sit krudt, dér hvor man kan gøre en forskel, og de sidste par måneder har vist, at det ikke er muligt i denne situation”, siger Christian Stigaard.

Hos FOA er sektorformanden uforstående overfor kritikken:

”Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at han har oplevet processen og diskussionen sådan. Jeg har været i tæt kontakt med Christian under hele forløbet siden Bios blev erklæret konkurs og frem til nu. Han har deltaget i alle forhandlinger om vilkår for en overenskomst. Vi har givet løbende orienteringer til tillidsmænd. Men det er selvfølgelig ikke nemt, når der kommer en ny arbejdsgiver. Vi er ikke færdige og er ikke kommet i mål endnu. Der er stadig knaster, der skal høvles ned. Så jeg er uforstående over for kritikken”, siger sektorformand i FOA Reiner Burgwald til TV 2 Fyn.

Christian Stigaard vil nu i stedet arbejde for, at ambulanceredderne får en fælles og landsdækkende overenskomst, så vilkårene for redderne ikke afhænger af, om opgaven varetages af en privat eller offentlig ambulanceoperatør.

Annonce