Hillerød er vært for internationalt møde om e-læring til katastrofeforberedelse

Fra i dag er Frederiksborg Brand & Redning vært for et møde, hvor beredskaber og skoler fra fem andre lande kommer på besøg i Hillerød for at drøfte, hvordan både borgere og beredskab kan blive bedre rustet til at forebygge, forberede og håndtere naturkatastrofer. Der er tale om et internationalt projekt, hvor Frederiksborg Brand & Redning er projektleder.

Projektets engelske titel er e-Learning for the Prevention, Preparedness and Response to Natural Disasters, og det dækker over udviklingen af et e-læringsprogram, der består af fire forskellige moduler for henholdsvis folkeskoleelever, gymnasieelever, voksne og redningsberedskabet.

Platformen med de fire moduler er over den seneste måned blevet prøvet af, og både små og store, borgere og professionelle har siddet ved skærmen for at afprøve og evaluere det foreløbige arbejde med modulerne inden for forebyggelse, forberedelse og håndtering af både oversvømmelser, storme, hedebølger og skovbrande.

Resultaterne skal bruges til at forbedre og finpudse modulerne, som senere vil blive stillet til rådighed på både dansk, engelsk, estisk, litauisk, rumænsk og spansk.

Partnerskabet er et initiativ fra Frederiksborg Brand & Redning i samarbejde med Colegiul National ”Vasile Goldis“ Arad (folkeskole i Rumænien), Lohusuu Kool (folkeskole i Estland), Northumberland Fire and Rescue Service (beredskab i England), Vilniaus Apskrities Priesgaisrine Gelbejimo Valdyba (beredskab i Litauen) og Ayuntamiento de Alcalá de Guadaíra (kommune i Spanien).

Projektet er delvist finansieret af Europa-Kommissionen inden for rammerne af Erasmus+ programmet.

Annonce