Ingen privatisering af brandvæsen i Vordingborg

Brandfolkene på Vordingborg brandstation ånder lettet op. Efter et møde i beredskabskommissionen kunne borgmester og kommissionsformand Henrik Holmer nemlig fortælle, at det kommunale brandvæsen skal bevares – i hvert fald hvis det står til beredskabskommissionen. “Vi sad ude i værkstedet og drak sodavand og spiste ristede pølser, da vi fik beskeden. Den blev modtaget med stor lettelse”, fortæller Michael Larsen, der er tillidsmand for de deltidsansatte brandfolk på Vordingborg brandstation.

Deltidsbrandfolkene opdagede for nylig ved et tilfælde, at direktionen i Vordingborg Kommune havde planer om at sende brandslukningen i licitation, skriver Sjællandske Medier. Der er imidlertid store følelser knyttet til den specielle arbejdsplads, og derfor deponerede 12 ud af 13 deltidsbrandfolk deres opsigelser på brandstationen. Kom brandslukningen på private hænder, ville opsigelserne træde i kraft øjeblikkeligt.

Nu kan deltidsbrandfolkene imidlertid trække truslen tilbage. “Folk stod og klappede, da jeg puttede opsigelserne i makuleringsmaskinen”, fortæller Michael Larsen, der nu ser lyst på fremtiden. Han erkender, at det har knebet med gejsten, siden brandfolkene opdagede kommunens udliciteringsplaner, idet en “kan det nu betale sig”-holdning har dræbt ethvert initiativ. Det ved de nu, at det kan – så nu får brandstationen endelig den gang maling, den længe har trængt til.

Annonce