Kampagne skal få borgerne til at tjekke batterierne på deres røgalarmer

Hovedstadens Beredskabs erfaringer viser, at røgalarmerne i danskernes hjem ofte er løbet tør for strøm. Så nu skal en ny kampagne huske danskerne på at tjekke, om røgalarmens batteri stadig virker. Kampagnen kulminerer på datoen 112 – altså 1/12 – hvor der afholdes Nordisk Røgalarm Dag med en konkurrence på Facebook.

Hovedstadens Beredskab har gennemført en række hjemmebesøg i forbindelse med brandforebyggende kampagner. ”Her oplever vi alt for ofte, at de røgalarmer, som folk har, er løbet tør for strøm”, fortæller forebyggelseschef Marcello Francati fra Hovedstadens Beredskab.

Derfor sætter Hovedstadens Beredskab nu fokus på vigtigheden af at have røgalarmer, der virker. I den kommende tid inviteres danskerne således til at deltage i arrangementet ”Danmark bipper den 1. december” på Facebook. Deltagere vil modtage informationer om faren ved røg, og om hvordan røgalarmer, der virker, kan redde liv.

Kampagnen kulminerer kl. 19.00 den 1. december 2016, hvor det er Nordisk Røgalarm Dag på datoen 1/12. Her vil deltagerne i arrangementet blive opfordret til at uploade videoer og billeder, der viser, hvordan de tester deres røgalarmer derhjemme. Alle, der indsender en video eller et billede, er med i konkurrencen om et brandkursus for ti personer.

Annonce