Kontroversiel udrykningsfotograf forfulgte bankrøvere

Den 27-årige Ole Eli Christiansen har udviklet sig til noget af en berømthed indenfor det danske beredskab – først som udrykningsfotograf, siden som indehaver af kontroversielle hjemmesider som ”Politiet Dummer Sig” og ”Det Sorte Register”, hvor han har ønsket at hænge navnegivne politi- og redningsfolk ud, hvis de efter hans egen vurdering begik tjenestefejl. I april blev han idømt to års fængsel for groft bedrageri samt for i to tilfælde at have udgivet sig for at være politibetjent, men i sidste uge kom Ole Eli Christiansen atter på forsiderne, da han blev vidne til et bankrøveri og eftersatte bankrøverne.

Ole Eli Christiansen kom første gang i mediers søgelys, da en nordjysk TV-station bragte et portræt af den meget engagerede udrykningsfotograf, som iført uniform rykkede ud på en cykel med en blinkende lygte. Senere oprettede han en webshop med salg af uspecificerede indsatsbilleder, tilbud om optagelse af pornofilm og meget andet.

Han blev dog først for alvor kendt efter oprettelsen af hjemmesiden ”Politiet Dummer Sig” og senere ”Det Sorte Register”, hvor hans erklærede mål var at registrere myndighedspersoner fra blandt andet politi, domstole, brandvæsener, Falck og kommuner, hvis han – eller hans læsere – mente, at de pågældende havde begået tjenestefejl. På nuværende tidspunkt rummer sektionen om brandvæsener og Falck på ”Det Sorte Register” ingen navne, men i sektionen om politiet er omkring 40 politifolk angivet ved navn.

Udgav sig for at være fra politiet

I april 2012 blev der imidlertid sat en foreløbig stopper for Ole Eli Christiansens aktiviteter, da han ved retten i Aalborg blev idømt to års fængsel for groft bedrageri og for to gange at have udgivet sig for at være politibetjent.

Han var tiltalt for bedragerier for 1,9 mio. kr. mod blandt andet Falck. I retten kunne han erkende bedragerier for 1,3 mio. kr., hvor han over en periode på to år i ca. 20 tilfælde havde bestilt varer og ydelser, som han godt vidste, at han ikke ville kunne betale. Anklagemyndigheden mente, at bedrageriet var blevet et fast supplement til hans overførselsindkomst, fordi han systematisk videresolgte de bestilte varer.

Desuden blev han dømt for at have udgivet sig for at være politimand, da han stoppede to piger, som kørte på samme knallert, og efterfølgende ringede til deres forældre, ligesom han i et andet tilfælde udgav sig for at komme fra kriminalpolitiet og ville tage en mindreårig pige med til afhøring.

Dommen er anket til landsretten.

På jagt efter bankrøvere

I sidste uge kom Ole Eli Christiansen så igen i medierne, men denne gang på en helt anden baggrund.

Det er Haderslev-avisen Budstikken, som kan fortælle, at Ole Eli Christiansen sidste onsdag blev vidne til tre mænds røveri mod Frøs Herreds Sparekasse i Haderslev. Han fortæller til avisen, at han siden 2007 er rykket ud til 2.500 færdselsuheld og brande, og at han, da han ser de sortklædte og pistolbevæbnede røvere komme ud fra banken, straks ringer 112, hvorefter han eftersætter røvernes Audi.

”Det eneste, jeg får råbt – for jeg har smidt telefonen på sædet ved siden af – er, at der er gang i et bankrøveri hos Frøs Herreds Sparekasse og at jeg kører efter røverne. Jeg råber og skriger hele tiden til politiet. Hver gang, vi drejer, råber jeg, hvilken gade, vi kører på”, fortæller Ole Eli Christiansen.

Eftersættelsen sker i Ole Eli Christiansens store, blå bil, der er forsynet med en lysbro med gule blink og teksten ”Udrykningsfotograf – Politi – Falck – Brandvæsen”. Under jagten på bankrøverne har han lysbroen tændt og hornet i bund.

Efter noget tid stopper røverne og løber fra bilen, hvorefter Ole Eli Christiansen parkerer, så de ikke igen kan benytte bilen. Kort tid efter ankommer politiet, og Ole Eli Christiansen kan fortælle, i hvilken retning, de er løbet. Ole Eli Christiansen hopper derefter ind i en patruljevogn for at køre med rundt – og på turen opdager de en taske, der tilsyneladende indeholder tøj, som er brugt ved bankrøveriet.

Fem lokale mænd er blevet arresteret i sagen.

Annonce