Åben strid i Beredskabsstyrelsen

Længere tids uenighed i Beredskabsstyrelsens ledelse har nu udviklet sig til en åben strid. Det sker efter at en af styrelsens ledende medarbejdere, skolechef Bjarne Kjems fra Beredskabsstyrelsens Center for Lederuddannelse, i et indlæg har rettet en usædvanlig skarp kritik mod Beredskabsstyrelsen.

Bjarne Kjems, der også er formand for Redningsrådet, mener bl.a. at Beredskabsstyrelsens ledelse favoriserede sig selv på bekostning af kommunernes beredskaber efter terrorangrebene den 11. september, og han anfører at til trods for at det er de kommunale beredskaber, som først vil ankomme til et skadested, og kommunen, der har ansvaret for indsatsen, så blev repræsentanter fra de kommunale beredskaber først efter lang tids forløb og stærkt pres udefra inddraget i arbejdet med at forbedre terrorberedskabet.

Bjarne Kjems mener også, at ledelsen i Beredskabsstyrelsen blander rollen som myndighed og entreprenør sammen i forbindelse med Beredskabskorpset, ligesom Bjarne Kjems giver Beredskabsstyrelsens ledelse skylden for at forholdet til de kommunale beredskabschefers forening, FKB, har udviklet sig til at være præget af kølighed.

Men Beredskabsstyrelsen er lige så direkte i sit svar på kritikken – styrelsen betegner Bjarne Kjems forskellige kritikpunkter som usaglige, urimelige, misfortolkninger og misforståelser.

Annonce