Lejre Kommune træder ud af Vestsjællands Brandvæsen

Arkivfoto

En enig kommunalbestyrelse i Lejre Kommune besluttede tirsdag aften, at kommunen træder ud af Vestsjællands Brandvæsen ved udgangen af 2020. Beslutningen er truffet på baggrund af en analyse af, hvad det vil koste henholdsvis at blive i det fælles brandvæsen eller forlade det. Analysen er foretaget af et eksternt konsulentfirma.

”Kommunalbestyrelsen vurderer, at vi i Lejre Kommune kan drive vores eget brandvæsen for de samme eller færre penge. I det lys har der været et politisk ønske om at forankre brandvæsenet lokalt. Der er flere fordele ved at have vores eget brandvæsen. Først og fremmest kan vi selv beslutte, hvilke opgaver vi ønsker, at brandvæsenet påtager sig. Desuden får vi bedre økonomisk kontrol med udgifter og indtægter. Vi får større sikkerhed for økonomien, og også af den grund er jeg tilfreds med beslutningen”, siger Lejre Kommunes borgmester, Carsten Rasmussen, der ironisk nok også er formand for Vestsjællands Brandvæsens beredskabskommission.

Borgmesteren understreger da også, at Vestsjællands Brandvæsen rent fagligt har løst opgaverne godt:

”Vores udtræden er bestemt ikke en kritik af deres arbejde med slukke brande eller redde menneskeliv. De opgaver har de løst virkelig godt. Men det er jo ikke nogen hemmelighed, at der har været en del økonomiske problemer, og det har desværre stået i vejen for, at det kunne fremstå som et succesfuldt brandvæsen. Nu optager vi forhandlinger om de vilkår, vi træder ud på. Og jeg vil gerne understrege, at vi fortsat ønsker et godt samarbejde med brandvæsenet i vores nabokommuner”, siger Carsten Rasmussen.

Annonce