Roskilde Brandvæsen skal fortsat slukke brande i del af Lejre Kommune

Sagen om hvem, der skal slukke ildebrande i den tidligere Lejre Kommunes område, tog en overraskende vending i aftes på kommunalbestyrelsesmødet i Lejre Kommune. Det lå i luften, at Lejre Brandvæsen skulle overtage dækningen af området, når Roskilde Brandvæsens kontrakt udløber i slutningen af marts. Men sådan gik det ikke. Venstre fik Dansk Folkeparti med på en flertalsbeslutning om, at Roskilde Brandvæsen fortsætter med at slukke ildebrande i den fusionerede Lejre Kommunes østlige område.

Samtidigt med beslutningen lovede borgmester Flemming Jensen (V), at en selvstændig sag kommer op i kommunalbestyrelsen i maj om leasing af nyt materiel for Lejre Brandvæsen, der fortsat dækker de tidligere Hvalsø og Bramsnæs-områder, skriver Dagbladet.

Sagen skabte stor polemik i salen om udrykningstider og økonomi. Fortalerne for beslutningen sagde, at responstiden i visse områder er bedre hos Roskilde Brandvæsen. Socialdemokraterne stemte imod, blandt andet med henvisning til, at Lejre Brandvæsen-modellen havde været betydeligt billigere med en udgift på blot 100.000 kroner mod Roskilde Brandvæsens ønske om 870.000 kroner.

“Venstre blev enige om, at vi gerne vil øge trygheden i den østlige del af kommunen, og det kan vi gøre ved at bruge Roskilde Brandvæsen – de ligger tættest på og er et naturligt valg. Beredskabsstyrelsen anbefaler også, at man laver løsninger, der er baseret på nærmeste beredskab og ikke på kommunegrænser”, siger borgmester Flemming Jensen (V) til Dagbladet.

Det ligger endnu ikke fast, hvor meget der skal sættes af til leasing af nyt materiel hos Lejre Brandvæsen. En gruppe brandfolk fra Lejre Brandvæsen var med til mødet i aftes og udtrykte stor utilfredshed med og skuffelse over beslutningen. Blandt andet henviste de til, at kommunen allerede har fjernet én million fra beredskabets budget. De er skeptiske over for, om det nu også passer, at Lejre Brandvæsen får penge til udskiftning af nedslidt materiel.

Flemming Jensen siger, at beløbet til leasing af nyt materiel næppe kan findes på det nuværende beredskabsbudget: “Vi har en intention om, at der skal skaffes nyt materiel, for situationen er uholdbar på længere sigt. Min holdning er, at der skal findes midler de kommende år. Analysen af behovet vil indgå i budgetforhandlingerne for 2010”, siger han.

Beredskabschef i Lejre, Per Boye, siger at beslutningen er politikernes: “Vi skal nok klare det og få det bedst mulige ud af det serviceniveau, som politikerne ønsker. Det er ikke nogen hemmelighed, at vores vognpark er ved at være op mod 30 år gammel, og at den kræver fornyelse. Jeg ser frem til den fornyelse, som vil være en forbedring for borgerne”.

Annonce