Lejre Kommune vil undersøge omkostningerne ved at etablere eget beredskab

Arkivfoto

Lejre Kommune vil investere 150.000 kr. i konsulentbistand til en undersøgelse af, hvad det vil koste, hvis kommunen forlader Vestsjællands Brandvæsen og etablerer sit eget beredskab. Dermed er både Lejre og Sorø kommuner nu i gang med at regne på, om det kan betale sig at etablere egne beredskaber. En beslutning ventes at blive truffet senest i oktober.

I Lejre Kommune har der gennem længere tid været utilfredshed med, at kommunens udgifter til beredskabet reelt er steget med 1,4 mio. kr. om året, siden kommunen overgik fra at have eget beredskab og til at blive en del af Vestsjællands Brandvæsen.

Nu har Lejre Kommune så besluttet, at der skal gennemføres en undersøgelse af, hvad det vil koste, hvis kommunen genetableret sit eget beredskab. Undersøgelsen vil koste ca. 150.000 kr., som går til bistand fra et konsulenthus. Undersøgelsen skal være på plads i oktober 2019, hvorefter den skal behandles politisk.

Udover Lejre Kommune er Sorø Kommune også aktuelt i gang med at overveje, om man vil forlade Vestsjællands Brandvæsen. Også her ventes der en afgørelse inden oktober.

I mellemtiden ligger mange af de vigtige beslutninger i det økonomisk pressede Vestsjællands Brandvæsen stille. Internt i brandvæsenet har ledelsen dog givet udtryk for, at de forventer, at Odsherred, Kalundborg og Holbæk kommuner vil kunne finde sammen, hvis overvejelserne i Lejre og Solrød ender med et exit.

Annonce