Mangel på brandfolk: – Jeg har vagt næsten hele tiden

De midt- og vestjyske brandstationer mangler deltidsbrandfolk, og på nogle stationer er situationen nu alvorlig. I alt er der således 14 stationer, som mangler mere end seks brandfolk. En af de stationer er Karup, hvor flere brandfolk nu er nødt til at have vagt hver uge – og hvor man oplever, at der må rykkes ud med kun to-tre brandfolk.

Af de 42 brandstationer i Midt- og Vestjylland mangler der brandfolk på de 23 stationer. Og på 14 af stationerne mangler der mere end seks brandfolk, fortæller TV Midtvest.

I Karup burde der være mindst 15 brandfolk, og optimalt skulle der være 18. Men i dag har stationen kun ni brandfolk, og det har konsekvenser.

”Det betyder at jeg har vagt næsten hele tiden. Vi kan ikke lave tre vagthold, som vi gerne ville, så man kan køre en uge ad gangen. Så vi er en tre-fire stykker, der har vagt hver uge”, fortæller Steen Andersen, der er brandmand på stationen. Han tilføjer, at det også giver problemer med at bemande udrykningerne. ”Når vi er ude ved en brand, og vi kun er to-tre mænd afsted – og det kan være en stor brand – så er vi spændt hårdt for”, siger Steen Andersen.

Hos Midtjysk Brand & Redning anerkender man, at der er problemer i Karup. ”Situationen er ved at være alvorlig. Vi skal have nogle folk herude. Pt. er de ni, men de skal være minimum 15 og helst 18”, siger beredskabsinspektør Jesper Hesselberg, som indrømmer, at situationen ikke er holdbar i længden.

Annonce