Ny beredskabschef i Køge Kommune

Køge, Solrød og Stevns kommuner indgår fra starten af det nye år i et samarbejde om et nyt beredskab, og nu er den kommende beredskabschef også fundet. Valget faldt på den 51-årige Søren Rasmussen, der med mere end 20 års erfaring skal stå i spidsen for det nye beredskab – og dermed være leder på tværs af de tre nabokommuner.

Søren Rasmussen tiltræder allerede stillingen fra den 1. august 2019, hvor han skal stå i spidsen for hjemtagningen af beredskabsopgaven fra Østsjællands Beredskab og for etableringen af det nye beredskabssamarbejde, der starter den 1. januar 2020.

Søren Rasmussen kommer med mere end 20 års erfaring i bagagen fra Køge Kommunes beredskab, herunder som viceberedskabschef, hvor han i perioder også har bistået Stevns og Solrød kommuner. I de seneste tre år har han været udlånt til Østsjællands Beredskab, hvor han både har fungeret som operativ chef og projektchef.

Et enigt ansættelsesudvalg, bestående af repræsentanter fra Køge, Stevns og Solrød kommuner, har valgt at ansætte Søren Rasmussen ud af de i alt 19 kvalificerede ansøgere til stillingen.

Direktør: En dedikeret og yderst kompetent beredskabschef

Torben Nøhr, direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune, glæder sig over ansættelsen af den nye beredskabschef:

”Jeg er ikke i tvivl om, at vi med Søren får en dedikeret og yderst kompetent beredskabschef til at starte vores nye samarbejde op. Han er både fagligt stærk og en dygtig leder, og så er han vellidt blandt kollegerne. Jeg er sikker på, at hans erfaring og ledelsesmæssige kompetencer vil bidrage til, at vi kommer sikkert i havn med at få skabt et godt og robust beredskab på tværs af vores tre kommuner. Søren har evnerne til at skabe et effektivt og tidssvarende beredskab med en stærk fælles korpsånd. Jeg er sikker på, vi har ansat den helt rette til opgaven”, siger Torben Nøhr.

Selv glæder den nye beredskabschef sig meget til opgaven:

”Det nye beredskabssamarbejde mellem Køge, Stevns og Solrød kommuner er beredskabsmæssigt en meget spændende og inspirerende opgave, som skal sikre trygheden for borgere, virksomheder og institutioner m.m. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med at udvikle det nye samarbejde i fællesskab med både kommunerne og alle de dedikerede medarbejdere og samarbejdspartnere, der bakker op om det nye beredskab”, siger Søren Rasmussen.

Annonce