Ny beredskabschef i Lejre Kommune

Den 1. december 2021 starter Frank Praefke som ny beredskabschef i Lejre Kommune. Frank Praefke kommer fra en stilling som operativ leder i Beredskab Fyn, og han er uddannet brandmand, røgdykkerinstruktør og indsatsleder. Han afløser Niels Rasmussen, som tidligere på året fratrådte af personlige årsager.

Frank Praefke er 62 år, og i Beredskab Fyn har han senest haft det operationelle ansvar for Danmarks 3. største beredskab med to døgnbemandede brandstationer i Odense samt to deltidsstationer i henholdsvis Odense og Marstal på Ærø.

”Lejre Brandvæsen har gjort det godt i det lille år, det har stået på egne ben. Med den nye chef får det en leder, der med 35 års erfaring fra alle dele af redningsbranchen vil udvikle vores lokalt forankrede brandvæsen, som er tæt på borgerne og virksomhederne. Det glæder jeg mig til, og jeg ser frem til at byde Frank Praefke velkommen i Lejre Kommune”, siger borgmester Carsten Rasmussen.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at kunne være med til at præge fremtiden og visionerne for Lejre Brandvæsen. Jeg vil sikre, at borgerne i Lejre Kommune fortsat har et godt, sikkert og troværdigt beredskab. Jeg hæfter mig ved, at brandmændene allerede har en hurtig responstid, så jeg ved, at det er dygtige folk, jeg skal arbejde sammen med”, siger Frank Praefke.

Privat bor Frank Praefke i Roskilde med sin hustru Marianne. De har to voksne sønner og to børnebørn.

Annonce