Bestyrelsesmedlem: Slut med beredskabsmæssigt tvangsægteskab

Line Holm Jacobsen

I dag besluttede Lejre Kommune at forlade Vestsjællands Brandvæsen, og det er en god dag for både brandvæsenet og borgerne i Lejre Kommune, fordi det nu er slut med et beredskabsmæssigt tvangsægteskab. Sådan lyder udmeldingen fra Line Holm Jacobsen, der er medlem af både kommunalbestyrelsen i Lejre og beredskabskommissionen for Vestsjællands Brandvæsen.  

”I Venstre er vi naturligvis rigtig glade for, at det er en enig kommunalbestyrelse, der på kommunalbestyrelsens møde i dag har vedtaget, at Lejre Kommune træder ud af Vestsjællands Brandvæsen med udgangen af 2020. Det er en god dag for brandvæsenet og borgerne i Lejre Kommune”, siger Line Holm Jacobsen – og fortsætter:

”Den eksterne analyse, som Lejre Kommune har fået lavet, viser jo også, at vi kan drive brandvæsenet billigere selv i Lejre Kommune. Vi har således fået understreget de pointer, som Venstre lagde frem i økonomiudvalget tidligere på året, og det er vi rigtig glade for”.

Beredskabssamarbejde er blevet dyrere

”Dette beredskabsmæssige ’tvangsægteskab’ med Holbæk, Kalundborg, Odsherred og Sorø kommuner, som vi fra statens side blev tvunget ind i, er ikke – og bliver ikke – lykkeligt. Vi er simpelthen for forskellige med hensyn til størrelse og risikobillede, og der har ikke været basis for at hente de synergier og effektiviseringer, som man troede fra centralt hold. Faktum er at det er blevet ca. 2 mio. kr. dyrere at være med i Vestsjællands Brandvæsen, samtidig med at kommunalbestyrelsen i Lejre har mistet den direkte indflydelse på, hvordan vores lokale beredskab skal fungere. F.eks. eksisterer tankerne om at lukke stationen i Kr. Hyllinge eller Hvalsø stadig i Vestsjællands Brandvæsen og det kan vi selvfølgelig ikke leve med, fordi serviceniveauet for vores borgere så vil falde drastisk”, siger Line Holm Jacobsen.

Line Holm Jacobsen fortæller, at hun forventer, at beslutningen om at hjemtage beredskabet vil føre til en stor stigning i engagement og gejst blandt de lokale brandfolk i Lejre Kommune, fordi de atter vil opleve et reelt ejerskab til beredskabet. Derfor ønsker Line Holm Jacobsen også, at medarbejderne på de to lokale brandstationer bliver inddraget i processen med at etablere et nyt brandvæsen i Lejre Kommune i løbet af 2020.

Annonce