Nyborg har fået beredskabsdrone

Beredskabet i Nyborg har takket være en donation fra Trygfonden fået en termisk drone, der på lang afstand vil kunne tage både almindelige billeder og termiske billeder, som sendes til dronepiloten på jorden. Med de termisk billede registreres varmemønstrene over et område, således at man kan afgøre, om der måtte være personer i vandet.

Donationen var på små 187.000 kr., og dronen kom til Nyborg for en måned siden. I første omgang er der uddannet seks superbrugere, og i løbet af april vil yderligere fem operatører blive tilknyttet, så beredskabet kommer til at bestå af i alt 11 personer.

Dronen er af modellen DJI Spreading Wings S900, som foruden almindeligt HD-kamera med direkte transmission til monitor på jorden også vil få et særligt termisk kamera til f.eks. eftersøgning af savnede personer i vandet. Dronen bliver derfor også et fast element i 1. udrykningen til alle meldinger om drukneulykker, men også ved alle meldinger om ildløs i kommunen. Det vil ske senest fra 1. maj 2015, hvorefter også de omkringliggende kommuner kan tilkalde dronen ved behov.

I uge 13 vil der blive indsendt en driftshåndbog til Trafikstyrelsen, som skal godkende, at dronen kan flyve med dispensation fra normale regler, hvor der stilles krav om respektafstande til beboelse, større veje, lufthavne mv.

Implementeringen og projektet er startet op af brandmand og holdleder Nicolai Clausen, brandmand Bjarne Pedersen og indsatsleder Jesper Rossen. Desuden er der nedsat en styregruppe, hvor beredskabschef Hans Erik Nyfjord og udrykningsleder Kim Skovlund deltager.

Fra overrækkelsen af donationen. Fra venstre: Poul Andersen fra Trygfonden, Nicolai Clausen, Jesper Rossen og Bjarne Pedersen
Fra overrækkelsen af donationen. Fra venstre: Poul Andersen fra Trygfonden, Nicolai Clausen, Jesper Rossen og Bjarne Pedersen

Annonce