Falck vil samarbejde med amerikansk droneleverandør om bemandede droner

Falck indleder nu et teknologisamarbejde med den amerikanske droneleverandør Kitty Hawk. Målsætningen er, at partnerne får etableret en fælles innovationsplatform, der skal udvikle rammerne for brugen af bemandede droner inden for beredskabsområdet. Dermed er man kommet et skridt tættere på at have bemandede droner som en del af brand- og ambulancetjenesten.

Kitty Hawk er kendt for et stærkt innovationsteam med årtiers ingeniørerfaring indenfor teknologi til luftfart, rumfart, bilindustrien og industrielt design.

”Aftalen med Kitty Hawk betyder, at vores satsning på at integrere bemandende droner i vores ambulancedrift går ind i en ny fase. Kitty Hawk kommer med teknologien, mens vi i Falck bidrager med vores ambulancetjeneste som konkret case. Den kombination giver os de bedste forudsætninger for at undersøge, hvordan vi i fællesskab udnytter potentialet i droneteknologien og udvikler de ambulancebårne sundhedsløsninger, der sætter standarden for ambulancetjenester om 5-10 år”, fortæller siger Jakob Riis, der er koncernchef i Falck.

Vil identificere krav til droner med ”blå blink”

Fokus for samarbejdet bliver at udvikle rammerne for, hvordan droneteknologien rent praktisk kan integreres i beredskabsområdet – og dermed bidrage til, at Falck fortsat kan udvikle deres services inden for det præhospitale område.

Første etape i samarbejdet bliver at identificere de operationelle krav til en bemandet redningsdrone, der kan indgå i Falcks ambulancetjeneste. Næste etape er udviklingen af et pilotprogram for de bemandede droner med henblik på de første testflyvninger.

Annonce