Nyt brandkøretøj tages ud af drift: Har ikke virket i et år

Forventningerne var store, da Sydøstjyllands Brandvæsen for et års tid siden fik leveret et helt nyt køretøj, der skulle fungere som en kombineret Hurtig Sluknings Enhed og redningsvogn. Men det nye køretøj til 1,8 mio. kr. er aldrig kommet til at fungere, og nu har brandvæsenet valgt helt at tage det ud af drift. Pumpen sætter nemlig jævnligt ud, og dermed er det ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt at anvende køretøjet.

Den nye Iveco sluknings- og redningsenhed blev leveret til det daværende Horsens Brandvæsen i december 2015. Det var virksomheden RK Brand & Teknik på Fyn, som stod for leverancen, mens Rosenbauer har leveret opbygningen. Sluknings- og redningsenheden kostede 1,8 mio. kr. og var blandt andet forsynet med skæreslukker og batteridrevet frigørelsesudstyr.

Men køretøjet er aldrig kommet til at fungere optimalt. Det største problem er, at pumpen ikke fungerer stabilt.

”Vi har en udfordring med, at pumpen slår fra. Lige nu undersøger vi muligheden for at få det bragt i orden. Det er piværgerligt, men engang imellem er det dyrt at være nytænkende”, siger beredskabsdirektør Dennis Ottosen fra Sydøstjyllands Brandvæsen til TV 2 Østjylland.

Da problemerne med pumpen giver sikkerhedsmæssige udfordringer, har brandvæsenet nu valgt helt at tage køretøjet ud af drift. Hvornår det kan anvendes igen, tør Dennis Ottosen ikke spå om. Men brandvæsenet er i dialog med Horsens Kommune, der har ansvaret for driften af brandstationen i Horsens, og kommunen er fortsat i dialog med leverandøren.

Annonce