Overborgmester hjalp med at installere røgalarm

Mandag besøgte Københavns overborgmester, Frank Jensen, ægteparret Henny og Bjarne Larsen på Islands Brygge og gav dem en hjælpende hånd med at installere en røgalarm. Besøget var startskuddet til en landsdækkende kampagne, som især fokuserer på ældre menneskers behov for en røgalarm i hjemmet. Den kan nemlig vise sig at være en investering for livet.

Hvert år omkommer omkring 80 mennesker i brande – langt størstedelen er over 67 år. Det skyldes, at ældre – ud over at være særligt udsatte – også har færrest røgalarmer i hjemmet, ofte fordi de ikke selv kan sætte dem op.

“En røgalarm kan redde menneskeliv, og derfor bakker jeg helhjertet op om kampagnens budskab og ideen om at hjælpe ældre familiemedlemmer med at sætte alarmen op, hvis det er for besværligt. Det er ofte ældre medborgere, der dør i brandulykker, og derfor er det rigtig godt at få sat fokus på, hvordan vi kan hjælpe hinanden med at løse problemet”, siger overborgmester Frank Jensen.

Som en del af kampagnen satte Københavns Brandvæsen mandag røgalarmer op hos udvalgte ældre i Københavns Kommune, så besøget hos hr. og fru Larsen var kun starten. “Vi er rigtig glade for at få sat en røgalarm op. Vi har snakket om det, men det jo besværligt, når man ikke rigtig selv kan sætte den op. Jeg håber, at rigtig mange vil tage imod tilbuddet i dag”, sagde Henny Larsen, der var meget glad for, at overborgmesteren tog sig tid til at hjælpe med installationen.

Kampagnen, der er initieret af Brandbevægelsen, finder sted i uge 44 i flere kommuner. Formålet med kampagnen er at sætte fokus på brandsikkerheden og de mange ældre, der hvert år dør som følge af brand.

Annonce