Problemer med udkaldesystem forsinkede udrykning til storbrand

Arkivfoto

I sidste uge forsinkede tekniske problemer på alarmcentralen en brandudrykning i Middelfart. Fredag forsinkede tekniske problemer så igen en brandudrykning – denne gang i Varde, hvor en udrykning til en storbrand blev forsinket med omkring 30 minutter. I Varde skyldes forsinkelsen dog tilsyneladende et problem med Falcks udkaldesystem.

Det var virksomheden RC Plast i Varde, som fredag eftermiddag blev hærget af en voldsom brand. Røgen kunne ses på lang afstand, og mange borgere kørte til brandstedet – og nåede frem før Falck i Varde. Angiveligt gik der omkring 30 minutter, inden brandkøretøjerne ankom – og de første køretøjer kom fra Falck i Esbjerg.

Ifølge Falck skyldes forsinkelsen tilsyneladende en fejl på udkaldesystemet, således at de lokale brandfolk ikke blev alarmeret. Udkaldesystemet havde rutinemæssigt været testet torsdag, hvor der ikke var problemer, men fredag gik det altså galt.

Det er endnu ikke oplyst, hvorfor der ikke på baggrund den manglende registrering af brandkøretøjernes afgang straks blev iværksat alarmering via backupsystemet. Falck fra Esbjerg blev dog tilkaldt, da der ikke kunne ske udkald af brandfolkene i Varde. Falck har bebudet, at redningskorpset vil iværksætte en undersøgelse af forløbet.

Annonce