Øget radiokapacitet til beredskabet på Storebælt

Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation har opsat et nyt SINE-site på Sprogø. Sitet har forstærket dækningen på broens udendørsarealer og frigjort talekapacitet i tunnellerne på Storebæltsforbindelsen – til stor gavn for beredskaberne, der nu vil kunne kommunikere problemfrit i forbindelse med en større ulykke på broen.

I midten af februar 2013 fik Center for Beredskabskommunikation opsat og testet et site på Sprogø. Sitet sørger for dækning på broens udendørsarealer, mens dækning i tunnelrørene sker via kabler i de otte kilometer lange rør.

“Det er et stort fremskridt for beredskaberne, at vi nu har sikret fuld talekapacitet i tunnellerne på broen. Det er vigtigt, at beredskaberne kan kommunikere problemfrit i forbindelse med en større ulykke på broen. Og det kan de nu”, siger Carsten Mau, der er sektionsleder i Center for Beredskabskommunikation.

Sitet har også stor betydning for kapaciteten på Sprogø, der på trods af dens lille areal er et strategisk vigtigt område ved en redningsindsats. “Beredskaberne bruger Sprogø til behandler- og opmarchplads ved større ulykker, og derfor er det meget væsentligt, at der er kapacitet til, at beredskaber kan tale sammen internt i forskellige talegrupper og på tværs i forskellige skadestedssæt”, siger Carsten Mau.

Carsten Mau understreger samtidig, at kapaciteten overalt på broen løbende skal testes og holdes op mod beredskabernes behov. Allerede i juni 2013 vil Center for Beredskabskommunikation deltage i en stor beredskabsøvelse på broen, hvor dette er et tema.

”Vi glæder os til at få testet SINE-nettets kapacitet og dækning på broen til sommer. Beredskaberne bruger gamle analoge radioer, de såkaldte skadestedsradioer, ved redningsaktioner i tunnellerne på Storebælt. Disse radioer kan ikke kommunikere med SINE-terminalerne. Vi satser på, at vi efter øvelsen kan gemme de analoge radioer væk, så al kommunikation på broen fremover kan foregå via SINE-nettet”, fortæller Carsten Mau.

Annonce