Røgdykker kvæstet under villabrand

En 51-årig røgdykker er onsdag aften blevet kvæstet under en villabrand i Gårde mellem Varde og Ølgod. Under slukningsarbejdet i den brændende villa styrtede etageadskillelsen ned over røgdykkeren, der var bevidstløs, da hans kollegaer fik ham ud fra villaen. Han er nu indlagt til observation.

DR Nyheder oplyser, at brandvæsenet blev alarmeret kl. 19.09, og at der ved ankomsten var en kraftig brand i villaen, hvor der også kunne observeres flere mindre eksplosioner – muligvis fra fyrværkeri eller ammunition. Og det var under slukningsarbejdet, at røgdykkeren blev kvæstet.

”Han går ind i villaen, der er helt overtændt, og pludselig styrter etageadskillelsen ned over ham”, fortæller Erik Lindholdt, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til DR Nyheder. Røgdykkerens kolleger fik herefter reddet ham ud af det brændende hus. ”Da de får ham ud, er han bevidstløs, men det lykkedes lidt efter at få kontakt med ham”, siger Erik Lindholdt.

Røgdykkeren blev bragt til sygehuset, og tidligt torsdag morgen er meldingen, at han er indlagt til observation, men ikke er alvorligt kvæstet.

Annonce