Scania skal levere brandkøretøjer

Arkivfoto

Beredskabsstyrelsen og Scania har indgået en to-årig rammeaftale om levering af lastbiler til Beredskabsstyrelsens brand-, rednings- og logistikopgaver. Den nye rammeaftale dækker Beredskabsstyrelsen løbende udskiftning af en vognpark på ca. 300 tunge lastbiler, men også Forsvaret og alle de kommunale beredskaber er dækket af rammeaftalen.

Beredskabsstyrelsens rammeaftale med Scania dækker indkøb af køretøjer til et bredt udvalg af beredskabets mange brand-, rednings- og logistikopgaver. Det gælder både traditionelle autosprøjter og tankvogne samt mere fleksible hejseladsbiler til kørsel med mange forskellige typer opbygninger.

Aftale omfatter flere modeller

Aftalen dækker Scania P- og G-serie lastbiler med både lavt og mellemhøjt placeret førerhus, herunder også Scanias 4-dørs CrewCab mandskabsførerhus. Fælles for Scania-lastbilerne er, at de vil få 5- og 6-cyl. Euro 6 rækkemotorer fra 250 til 490 hk i kombination med enten automatgear eller manuelle gearkasser med fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystem.

Ud over levering af lastbilerne skal Scania bidrage med instruktion og efteruddannelse af Beredskabsstyrelsen medarbejdere samt levere reservedele og forskellige serviceydelser. I rammeaftalen har Beredskabsstyrelsen desuden indgået kontrakt med hollandske Ziegler Firefighting Equipment, der i Danmark er repræsenteret af GVK Brandmateriel, om leverance af komplette rednings- og tankopbygninger til Scania-chassiserne.

Kommunal tilfredshed

På kommunalt niveau glæder man sig over den nye rammeaftale.

”Rammeaftalen vil give store administrative lettelser for de enkelte beredskaber, for med aftalen slipper vi for at sende hvert enkelt indkøb i udbud”, siger beredskabschef Sven Urban Hansen fra Sorø Brandvæsen. Han har siddet med i den arbejdsgruppe under Beredskabsstyrelsen, der har fastlagt kravspecifikationerne i aftalen.

Beredskabsstyrelsen vil i den nærmeste fremtid også indgå aftale med leverandører omkring levering og montering af bl.a. hejselad. For at opnå størst mulig fleksibilitet og hensyn til lokale ønsker kan de kommunale beredskaber ifølge rammeaftalen desuden indkøbe Scania chassiser og selv vælge en anden leverandør af opbygningen uden om rammeaftalen.

Annonce