Sparekrav fører til lukning af museum

Beredskabsstyrelsens Museumsdepot i Esbønderup bliver indtil videre lukket for publikum og de frivillige, som har brugt en dag om ugen på stedet gennem mange år. Mellem 300 og 500 har besøgt museet hvert år, men udsigten til en besparelse på 500.000 kr. får nu Beredskabsstyrelsen til at lukke museet, men dog bevare de udstillede genstande.

Erik Molin er pensioneret sektionschef, og han har selv været glad for at komme på museumsdepotet på grund af atmosfæren og de mange interessante gamle ting, fortæller han til TV 2 Lorry. “De er samlet sammen gennem mange år. Der er for eksempel udrykningsrapporter fra starten i 1941”, fortæller han.

Erik Molin har forståelse for, at man er nødt til at lukke depotet ned, når der skal spares i Beredskabsstyrelsen. “Det nytter ikke noget at begynde at græde. Der er ikke noget at gøre ved det. Det er på grund af store besparelser, hvor alle udgifter er blevet gennemgået”, siger han.

Hos Beredskabsstyrelsen understreger sektionschef Steen Støttrup, at museumsdepotet blot er i dvale, og at genstandene bliver derude. På den måde sparer styrelsen 500.000 kroner om året.

“Vi bevarer historien og effekterne og området derude, men vi lukker ned for aktiviteterne. Vi er nødt til at prioritere de ressourcer, vi har, og se på, hvor det giver størst effekt. Der har vi prioriteret operationelle opgaver og myndighedsopgaver. Vi er udsat for store besparelser, hvor vi må se på, hvad vi kan køre videre, og hvad vi skal drosle ned”, siger han og peger på, at man blandt andet har måttet skære 46 stillinger væk.

Annonce