Stor katastrofeøvelse i Sønderborg Lufthavn

Et to-motors propelfly med 25 passagerer ombord er styrtet ned nær Sønderborg Lufthavn. Det er scenariet for en stor katastrofeøvelse, som tirsdag gennemføres på at areal tæt ved lufthavnen. Lufthavnens eget brandberedskab, Sønderborg Brand og Redning, Beredskabsstyrelsen, Region Syddanmark samt Syd- og Sønderjyllands Politi deltager i øvelsen.

Den lovpligtige øvelse hos Sønderborg Lufthavn finder sted tirsdag kl. 14-18. Omdrejningspunktet for øvelsen er, at et to-motors propelfly med 25 passagerer ombord er styrtet ned.

Formålet med øvelsen er at træne samarbejdet mellem myndighederne, og politiet får i denne sammenhæng mulighed for at træne den tværfaglige indsatsledelse.

I dagene op til øvelsen vil der være aktivitet med kranbiler og andre tunge køretøjer på Nørremark, hvor øvelsen finder sted.

Mandag bliver propelflyet, der er cirka 35 meter langt, placeres på marken. Flyet har ingen motorer og er tømt for olie, brændstof m.m., så der er ingen miljøfare i forbindelse med øvelsen.

På selve øvelsesdagen tirsdag vil der være omfattende trafik med redningskøretøjer, brand- og redningspersonale, figuranter, politi m.m. Borgerne har mulighed for at se øvelsen på afstand på et afspærret område.

Onsdag bliver flyet fjernet igen, hvilket igen vil betyde en del aktivitet med kranbiler og andre tunge køretøjer.

Annonce