Storm kostede brandvæsen 200.000 kr. i døgnet

Brandstationen i Aalborg. Arkivfoto

De seneste måneders storme har presset økonomien hos Beredskabscenter Aalborg, og nu varsler beredskabscenteret, at det kan blive nødvendigt at bede politikerne om flere penge. Ved den store storm før jul havde beredskabscenteret hele 50 brandfolk i sving med at afhjælpe stormskader, og det kostede 200.000 kr. i døgnet i lønudgifter. Og hvis tendensen med mange storme fortsætter, så kan udgifterne ikke afholdes indenfor beredskabscenterets nuværende budget.

Den seneste storm gav ikke den store travlhed hos Beredskabscenter Aalborg, men tidligere storme har været ressourcekrævende.

”Ved den forrige storm før jul havde vi 50 mand i sving i et døgn. Selv om nogle af dem er frivillige, så koster indsatsen 200.000 kroner i døgnet i lønudgifter. Dertil kommer udgifter til maskiner og køretøjer”, siger beredskabschef Jørgen Pedersen til Nordjyske Stiftstidende.

Samlet set har de tre storme, som den sidste halvanden måned har hærget Nordjylland, presset økonomien hos Beredskabscenter Aalborg, hvor man frygter, at klimamæssige ændringer kan give yderligere problemer. ”Hvis denne tendens fortsætter, så bliver vi nødt til at spørge byrådet om flere penge”, siger Jørgen Pedersen.

Annonce