Ansatte på brandstation skal også slukke brande

Brandstationen i Aalborg. Arkivfoto

Brandfolkene på Beredskabscenter Aalborg har fået nye kolleger. Brandfolkene rykker fortsat ud som de første, men er der behov for assistance vil det i dagtimerne være de øvrige personalegrupper på brandstationen, som rykker ud. Tidligere tilkaldte man de brandfolk, der ikke var på vagt, men for at spare har man valgt at uddanne en række af beredskabscentrets andre ansatte i brandslukning.

“Når man er ansat på en brandstation, skal man også kunne slukke ild”, siger beredskabschef Jørgen Pedersen til DR Nordjylland. “Det er stort set kun kontordamerne, som slipper for at træde til, når der er behov for det. Alle andre – 18 mand ialt – skal indgå i beredskabet”, siger han.

De ansatte skal slippe det arbejde, de er i gang med, hvis der kaldes assistance. “Vores primære opgave er at slukke brande og det har selvfølgelig første prioritet. Når folk er i nød, skal de hjælpes med det samme. Så må alt andet vente”, siger Jørgen Pedersen. Han siger, at det ikke kunne fortsætte som vanligt, fordi beredskabscentret er ramt af sparekrav. “Så vi er nødt til at udnytte vores ressourcer så effektivt som muligt”.

Annonce