Stort nej til brandoverenskomst – men vedtaget alligevel

Hele 76 pct. af de Falck-ansatte deltidsbrandfolk har i en urafstemning sagt nej til den overenskomst, som deres organisation – Deltidsansatte Brandfolks Faglige Organisation – har forhandlet med Falck. Trods det massive nej bliver overenskomsten dog en realitet, for kun en meget lille del af de stemmeberettigede deltog i urafstemningen.

Tidligere på sommeren indgik Deltidsansatte Brandfolks Faglige Organisation og Falck en ny to-årig overenskomst. Den nye overenskomst blev efterfølgende sendt i urafstemning blandt de 1.567 Falck-ansatte deltidsbrandfolk, som er medlemmer hos Deltidsansatte Brandfolks Faglige Organisation.

Resultatet af urafstemningen er blevet et massivt nej. Hele 76 pct. af brandfolkene stemte således nej, mens kun 24 pct. stemte ja.

Dog var der kun 364 brandfolk, som valgte at afgive deres stemme, og heraf stemte 277 altså nej, mens 87 stemte ja. En forkastelse af overenskomsten ville imidlertid både kræve et nej-flertal og at mindst 35 pct. af alle stemmeberettigede stemte nej. Med andre ord skulle mindst 548 brandfolk have stemt nej, hvis overenskomsten skulle have været forkastet.

Dermed er resultatet, at overenskomsten anses for godkendt.

Annonce