Tidligere beredskabschef dømt for mandatsvig

Arkivfoto

Koldings tidligere beredskabschef, den 41-årige Claus Rose Andresen, har været ude for et styrtdyk fra sin heltestatus efter Seest-katastrofen, hvor han var med til at redde menneskeliv. I dag blev han dømt for mandatsvig for 140.000 kroner over for Kolding Kommune. Dommen lød på seks måneders betinget fængsel på vilkår af 120 timers samfundstjeneste. Claus Andresen ankede på stedet til frifindelse.

Domsmandsretten fandt ham skyldig i at have fiflet med et privat bilkøb i forbindelse med, at han indkøbte biler til beredskabet. Han skal have opnået en rabat på privatbilen, mod at det kommunale indkøb blev tilsvarende dyrere, skriver Jydske Vestkysten. Han er også fundet skyldig i at have overført penge til sin private konto, som rettelig var et honorar fra Christiansfeld Kommune til Kolding Kommune i forbindelse med en aftale mellem de to kommuner om udførelse af brandsyn.

Claus Andresen blev ikke opsagt på grund af sagen. Han opsagde selv sin stilling i sommeren 2005, og efter en senere revisionsrapport besluttede økonomiudvalget i Kolding at indgive politianmeldelse.

Kolding Politi havde et nært samarbejde med Claus Andresen, og derfor erklærede det lokale politi sig inhabilt i sagen. Det er derfor Vejle Politi, der har efterforsket sagen, og det var en anklager herfra, der forelagde sagen ved retten i Kolding. Der blev afhørt seks vidner i sagen, heriblandt forvaltningschef John Bejerholm.

Annonce