To alvorlige arbejdsulykker hos Østjyllands Brandvæsen

Google Maps
Brandstationen i Ny Munkegade i Aarhus.

Østjyllands Brandvæsen har i de seneste måneder haft to alvorlige arbejdsulykker. Først fik en medarbejder to store 200 kg. tromler ned over sig, og derefter blev en anden medarbejder ved et uheld udsat for 220V i ca. 6 sekunder på grund af manglende jording i en garage. Ulykkerne har udløst et tilsynsbesøg fra Arbejdstilsynet, som dog var tilfredse med de afhjælpende foranstaltninger, som var blevet iværksat.

Den første af arbejdsulykkerne beskriver Østjyllands Brandvæsen selv som ”meget voldsom”, og her pådrog en medarbejder sig da også et kompliceret bækkenbrud.

Ulykken skete, da en anden medarbejder betjente en læssebagsmæk. Her væltede to store 200 kg tromler ned over kollegaen, som forsøgte at tage fra og prøvede at forhindre tromlerne i at vælte. ”Resultatet kunne have været fatalt, og skaderne er bestemt alvorlige nok. Medarbejderen var sygemeldt i ca. tre måneder, men er nu tilbage på arbejde igen”, oplyser brandvæsenet. Læssebagsmækken er nu blevet ombygget med en sikringsmekanisme, så en lignende ulykke ikke skulle kunne opstå igen.

Måtte på sygehuset efter el-ulykke

Den næste ulykke var en alvorlig el-ulykke, hvor en medarbejder ved et uheld blev udsat for 220V i ca. 6 sekunder og efterfølgende måtte tilses på sygehuset. ”Heldigvis har vores kollega ikke taget skade af strømpåvirkningen”, oplyser brandvæsen. Årsagen til ulykken var manglende jording i deltidsstyrkens garage på brandstationen i Ny Munkegade. Efterfølgende er jording udført og alle installationer er gennemgået for at forhindre en gentagelse.

Arbejdstilsynet har aflagt tilsynsbesøg på baggrund af de to alvorlige ulykker. ”Vi har modtaget en afgørelse uden handlepligt, da Arbejdstilsynet var tilfredse med de afhjælpende foranstaltninger, som vi havde iværksat umiddelbart efter ulykkerne”, oplyser Østjyllands Brandvæsen.

Annonce