Tre ambulancereddere indlagt efter mulig kontakt med farligt stof

Tre nordjyske Falck-reddere og to politifolk er blevet indlagt til observation, efter at de har haft kontakt med en 61-årig mand, som påstår, at han har indtaget et meget farligt stof. Den 61-årige skulle natten til onsdag anholdes, men han indtog et stof, som han i første omgang kaldte rottegift. En ambulance blev tilkaldt, men efter en undersøgelse af stoffet blev ambulancen beordret evakueret midt på motorvejen.

(Rettet: Det fremgik oprindeligt af artiklen, at Beredskabsstyrelsen havde oprettet renseplads. Det var rettelig Nordjyllands Beredskab). 

Nordjyllands Politi oplyser, at man natten til onsdag var rykket ud for at anholde en 61-årig mand, som skulle i retten onsdag.

”I forbindelse med anholdelse af en 61-årig mand på en adresse i Himmerland indtog pågældende umiddelbart inden anholdelsen et ukendt stof, som manden hævdede var rottegift”, fortæller vagtchef Poul Badsberg.

”En ambulance blev tilkaldt for at bringe manden til undersøgelse på sygehus. På vej til sygehuset oplyste manden et navn på giftstoffet, Ved kontakt til rådgivere blev det besluttet, at ambulancen skulle evakueres omgående, idet stoffet var meget farligt. Ambulancen måtte derfor standse på motorvejen nord for Svenstrup. Motorvejen blev efterfølgende afspærret, mens personalet samt patruljevogn og ambulance blev fjernet fra stedet”, siger vagtchefen.

Nordjyllands Beredskab oprettede efterfølgende renseplads ved Aalborg Universitetshospital, hvor de implicerede blev renset. Tre Falck-reddere og to politifolk samt den anholdte selv blev efterfølgende indlagt på hospitalet til observation.

Det pågældende stof er for nuværende ikke analyseret, og derfor vil politiet ikke give nærmere oplysninger om det.

Annonce